Wonderwijs Brugge zoekt sponsors om leerlingen elke dag verse soep te kunnen geven…

21/2/2024 Krant Het Laatste Nieuws…

🍜 Steun ons Wonderwijs soepproject door een bijdrage te doen aan het oudercomité van Wonderwijs Brugge op rek. nr. BE30 7512 0830 4611.

🍜Elke dag gaan er meer dan 150.000 kinderen in Vlaanderen met een lege brooddoos naar school. Dat zijn er 150.000 te veel.

🍜Het is een realiteit die ook in onze school merkbaar is. Een hele dag leren en spelen met een hongerige maag is onmogelijk. Daarom streeft Wonderwijs Brugge ernaar om als hartelijke school elk kind optimale kansen te bieden.

🍜Sinds 1 oktober 2023 krijgen alle kinderen op onze school elke dag een kom verse soep met brood. Zo krijgen de kinderen minstens één voedzame maaltijd per dag. Twee bakkers voorzien ons dagelijks van brood. Maar om een kom soep aan te bieden hebben we jullie hulp nodig !

🍜Je kan ons soepproject sponsoren door een bijdrage te doen aan het oudercomité van Wonderwijs Brugge op rek. nr. BE30 7512 0830 4611. Sponsoren kan al vanaf €1,00. Het oudercomité stort dit dan door aan enchantévzw.be – brooddoosnodig.

🍜Team Wonderwijs Brugge is ontzettend dankbaar voor elke bijdrage die jullie leveren. Samen kunnen we ervoor zorgen dat geen enkel kind met een lege maag naar school hoeft te gaan.

🍜Een gezond ontbijt of middagmaal, het is niet zo voor de hand liggend als je wel zou denken. Volgens armoede- en leeflooncijfers zit naar schatting een kwart van de kinderen met honger op school. Door de energiecrisis en de hoge voedselprijzen is het probleem alleen maar groter geworden. Alle signalen wijzen erop dat dit steeds vaker voorkomt. Scholen doen wat ze kunnen voor kinderen die geen eten bij hebben: een brood uit de diepvries (met wat confituur of choco) voor lunch, een appel voor tijdens het fruitmoment. Dit structureel probleem kunnen scholen niet alleen oplossen want de mogelijkheden van de scholen zijn beperkt.

https://www.hln.be/brugge/geen-lege-brooddozen-meer-voor-kinderen-van-wonderwijs-in-brugge-ieder-kind-krijgt-kom-verse-soep-met-brood~a23407f5/?fbclid=IwAR0tZSdr7mFHWC4gKwG4hAOk_mivim–SngUnMQnUtkR3-sdU38lxeGy4ss

WONDERWIJS BRUGGE

St-Kristoffelstraat 125b – 8310 Assebroek

050/35.34.38

www.wonderwijsbrugge.be