Wat hebben we genoten van ons HELDENFEEST !

Op vrijdag 5 mei 2023 was er ons HELDEN schoolfeest… Zon, wolken, regen en heel veel enthousiaste kinderen, ouders en vrienden van Wonderwijs Brugge waren aanwezig.

Ook ons speelbos werd officieel geopend door Burgemeester Dirk De fauw en Schepen voor Jeugd Mathijs Goderis.

hln: Basisschool Wonderwijs in Assebroek heeft een nieuwe groene speelplaats

Jaarlijks stelt het Brugse stadsbestuur 50.000 euro ter beschikking voor 5 scholen die beton, tegels of verharding vervangen voor meer natuurlijke en avontuurlijke speelruimte. Basisschool Wonderwijs, die gelegen is in de Sint-Kristoffelstraat, ging in op dit voorstel en legde een nieuw speelbos aan dankzij de subsidie.

Schepen van Jeugd Mathijs Goderis (Vooruit): “De voorbije 2 jaar konden 10 scholen rekenen op een subsidie van maximum 10.000 euro en de ondersteuning en expertise van vzw Regionaal Landschap Houtland en Polders. Ik hoop dat we dit lijstje ieder jaar langer kunnen maken.”

Burgemeester Dirk De fauw (CD&V) benadrukte dat dit speelbos het resultaat is van een mooie samenwerking tussen de kinderen, de ouders, de leerkrachten en het Regionaal Landschap. Hij bedankte de Provincie en het Oudercomité van Wonderwijs die het project ook hielpen mee financieren. “Meer groen is belangrijk voor de creativiteit en zet aan tot meer beweging. Daarnaast dragen bomen bij tot de biodiversiteit en hebben ze ook een educatieve waarde”, vult Schepen van openbaar domein Mercedes Van Volcem (Open Vld) aan.

https://www.hln.be/brugge/basisschool-wonderwijs-in-assebroek-heeft-een-nieuwe-groene-speelplaats~ac1086af/

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20230507_93201508