Wonderwijs Brugge in de pers…

FOCUS – WTV

PRINS LAURENT STEEKT BRUGSE DIERVRIENDELIJKE SCHOLEN HART ONDER DE RIEM

Het Brugse stadhuis ontving vandaag een hoge gast. Prins Laurent kwam er langs om aan zeven Brugse scholen het label ‘diervriendelijke school’ te geven.

De scholen krijgen het label omdat ze kinderen op jonge leeftijd op school al laten omgaan met dieren. Zo leren ze ook het belang van dierenwelzijn. Zoals op de school Wonderwijs Brugge waar Chica de klashond is.

“We hebben vooral gezorgd dat de dieren zich thuis voelen en dat ze een plaatsje hebben waar ze zich veilig voelen en vriendjes hebben. We verzorgen ze ook goed”, klinkt het bij Nina Derudder van Wonderwijs.

Prins Laurent heeft het voor dieren. Omdat hij het zo wil opnemen voor de zwakkeren in de maatschappij.

https://www.focus-wtv.be/nieuws/prins-laurent-steekt-brugse-diervriendelijke-scholen-hart-onder-de-riem

Onvergetelijke dag voor leerlingen die hart voor dieren tonen: “Nooit gedacht dat prins Laurent de beloning zou uitreiken”

HLN

“Hoe jonger kinderen bewust met dieren bezig zijn, hoe beter voor iedereen”, vindt prins Laurent. De royale dierenvriend deelde in Brugge gouden en zilveren labels uit aan zeven basisscholen. Die zetten zich sinds het begin van het schooljaar in voor meer dierenwelzijn, onder meer met een lessenpakket of een vegetarisch aanbod in hun refter.

https://www.hln.be/brugge/onvergetelijke-dag-voor-leerlingen-die-hart-voor-dieren-tonen-nooit-gedacht-dat-prins-laurent-de-beloning-zou-uitreiken~aac53df0c/