Elke dag werelddierendag in Wonderwijs Brugge…

4 oktober is het werelddierendag !

Maar in Wonderwijs Brugge is het dat eigenlijk elke dag. Het dierenpark is één van de trekpleisters van de school, vroeger De Boomgaard. Al meer dan 50 jaar zitten er op het schooldomein dieren die verzorgd worden door de leerlingen en de leerkrachten. Het samenbrengen van kinderen en dieren levert niet alleen verantwoordelijkheidszin op, maar het kan ook therapeutisch werken. Zorg- en therapiehond Chica, een kruising tussen een Golden Retriever en een Border Collie, doet wonderen op dat vlak.

Een dierenpark onderhouden is heel duur. Jaarlijks gaat er duizend euro naar hooi, stro en voeding. Maar ook het onderhoud van het dierenpark, herstel van hokken en stallen kost veel geld. Daarom is Wonderwijs op zoek naar meters en peters die het project financieel een steuntje in de rug kunnen geven…

Een mooie reportage op FOCUS – WTV https://www.focus-wtv.be/nieuws/elke-dag-werelddierendag-wonderwijs-brugge

Meer foto’s en info op http://www.facebook.com/hetwonderwijzedierenpark